Ana Sayfa
Eğitimler
Afet Yönetimi Eğitimi

Afet Yönetimi Eğitimi

Afet Yönetimi Eğitimi

 

Eğitim Tanıtımı

Afet Yönetimi Eğitimi (1. Seviye) sertifika programı; Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Afet Yönetimi ile ilgili birimlerinde çalışan üst düzey yöneticilere, kolluk kuvvetlerine, acil durum müdahale çalışanlarına, İş Güvenliği Uzman ve Teknikerlerine, İş Güvenliği ve Sağlığı çalışanlarına, konuyla ilgili sivil toplum kuruluşlarına yöneliktir. Üniversitemizin tecrübeli öğretim üyelerinden ve tanınmış danışmanlardan oluşan eğitim kadromuzun Afet Yönetimi Sertifika Programı ders konuları; afet yönetimi, deprem risk analizi, taşkın risk analizi konularını kapsayacaktır. Son teknolojiler, uygulama örnekleri, tatbikat ve deneyimlerle donatılan bu interaktif seminerlerde en güncel mevzuat ve teknolojik bilgiler paylaşılacaktır.

 

Eğitim Amacı

Deprem, taşkın ve yangın gibi Doğa Kaynaklı Afetler ile ilgili müdahale planı yapabilecek ve uygulayacak afetler için erken uyarı yapabilme, önlem alma ve kurtarma tekniklerini personele öğretip deneyim kazandırabilecek, afetlerde müdahale ekiplerinin koordinasyonun sağlanması ve ekiplerin görev ve çalışma şekillerini ayrı ayrı her ekip için eğitim programı hazırlayabilecek ve ekiplerin yıllık tatbikatlarını yaptırabilecek bilgi, tecrübe ve uygulama yapma yetisini kazandırmaktır.

 

Eğitim Faydası

Bu sertifikayı alan katılımcılar; Doğal Afetlerin tanımını ve türlerini bilir ve öğretir. Doğal Afetlere sebep olacak faktörleri bilir ve öğretir. Doğal Afetlerin tehlikelerini analiz edebilir ve çarelerini bilir ve öğretir. Doğal Afetlerin oluşum sebeplerini tarif eder. Taşkın anında alınması gereken taşkın önleyici ekipmanların düzenlenmesi uygun yerlere konulması konusunda bilgi sahibidir. Doğal Afetler esnasında haberleşme zincirinin uygulamasını yapar. Algılama sistemlerini çeşitlerini ve teknik özelliklerini bilir ve öğretir. Tahliyenin tanımını yapar, çeşitlerini sayar, farklı olaylarda hangi yöntemin kullanılacağına karar verir ve uygulatır. Tahliye planında belirtilen tahliye esaslarını örnek bir sahada uygulama yaptırır. Afet sahasını terk ederken yapılması gereken kontrollerin yüzde 90 nını bilir ve öğretir. Toplanma bölgesi oluşturulur iken gerekli olan kriterleri sayar ve hareket tarzını kronolojik olarak uygulatır. Acil Durum Müdahale Ekiplerinin Kuruluş görev yetkilerinin tamamını bilir ve öğretir. Yardım çağırma prosedürünü izah edebilir. Doğal Afetlerde önlemlerinin neler olduğunu her birine örnekler vererek öğretir. Kaçış yollarını bilir ve uygulamalı olarak öğretir. Eğitim Programları hazırlayabilir ve uygulamalı olarak öğretir. Eğitimi etkili bir şekilde sunabilir ve uygulamalı olarak öğretir. Genel Afet Yönetimi eğitimini verebilir ve uygulamalı olarak öğretir.

 

Sertifika

Dönem sonunda başarılı olan katılımcılar Sakarya Üniversitesi tarafından resmi olarak hazırlanan 1.SEVİYE AFET YÖNETİCİSİ Sertifikası almaya hak kazanacaklardır.

 

Yer

Teorik eğitimler Sakarya Üniversitesi Teknokent ana binasında yapılacaktır.

 

Zaman

 

 

Ucret

Eğitim ücreti kişi başına 1.000,00 TL + KDV ()’dir.

 

Kontenjan

20

 

Tatbikat

 

 

Seminer

Katılabilecek kişi, kurum ve kuruluşlar; yangınla ilgili idari pozisyonlarda görevli veya sorumlu, özel ve kamu sektöründeki üst düzey yöneticiler. Seminerin verimli olması amacıyla, sınıflardaki katılımcı sayısı 10-20 kişi ile sınırlıdır. Program teorik 28 saat, uygulama 12 saat olmak üzere toplam 40 saatten oluşmaktadır.

 

Kayıt Bilgisi

Bizimle iletişime geçiniz. Yeterli sayıda katılım talebinin olması durumunda eğitim tekrarlanacaktır.

Fotoğraflar